Νιόβεια 2013

Η συμμετοχή των αθλητών μας στο διεθνές meeting κολύμβησης ¨Νιόβεια 2013¨ στέφθηκε υπό απόλυτη επιτυχία, γεγονός που επισφραγίστηκε με την κατάκτηση τριών μεταλλίων από τον Χαράλαμπο Γεωργίου, δύο της Ειρήνης Κύζας και ένα της Φιλιώς Ραυτοπούλου, καθώς και με πολλά πλασαρίσματα στον τελικό των αγωνισμάτων για πολλούς αθλητές.

Η διοργάνωση είχε τη μορφή Grand Prix στην οποία μπορούσαν να συμμετέχουν οι αθλητές των οποίων οι χρόνοι αποτελούσαν την καλύτερη 25άδα για την Ελλάδα, καθώς και αθλητές διεθνών συμμετοχών. Στο δεύτερο κομμάτι της διοργάνωσης, το επονομαζόμενο "Petit Prix" η ομάδα μας συμμετείχε και με τους περισσότερους αθλητές, κατά βάση των μικρότερων ηλικιακά αθλητών, στην οποία δεν έλειψαν οι πολύ καλές επιδόσεις. Από αυτές ξεχωρίζει η επίδοση της Λάμπρου Κυριακής στα 200 ύπτιο που αποτελεί την τρίτη καλύτερη επίδοση στην ηλικία της μέχρι στιγμής και του Αντωνιάδη Στέφανου στα 50 ύπτιο με παρόμοια κατάταξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, καθώς η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, οι χρόνοι που πέτυχαν οι αθλητές αποτελούν όρια για τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Έτσι ακόμα μια αθλήτρια της ομάδας προστέθηκε στη μακρά λίστα των αθλητών με δικαίωμα να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα. Ο λόγος για την Ευανθία Κιρτσίδου, η οποία με επίδοση 1.10.90 στα 100 ελεύθερο εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.


Υ.Γ.: Το μεγαλύτερο μήνυμα του αθλητισμού είναι το ευ αγωνίζεσθαι, και ο αθλητισμός αποτελεί μεγάλο, αν όχι το μεγαλύτερο, κομμάτι του πολιτισμού ενός λαού. Οι συγκεκριμένοι αγώνες, όπως και οι προηγούμενοι πριν από 2 εβδομάδες, ήταν αφιερωμένοι στη Μαργαρίτα, μικρή αθλήτρια της Χ.Α.Ν.Θ., η οποία δίνει το δικό της αγώνα, τη δικής της άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ονόματα, επίθετα, ιστορία και ποσά δεν χωράνε τη δεδομένη στιγμή στο παρόν κείμενο. Μόνο η αγάπη. Αγάπη που έδειξε η ομάδα μας, οι αθλητές μας, οι αθλητές άλλων ομάδων που συμμετείχαν σε αυτή τη διοργάνωση.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΤΙ, Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ.


Αν θέλετε να βοηθήσετε και εσείς την Μαργαρίτα μπορείτε να συνδράμετε σε αυτό το λογαριασμό:
EUROBANK: GR 470 260 203 0000 810 1014 79506