Με φόρα από την κορυφή!

                                                                                              Μεγάλες στιγμές έζησε το κολυμβητικό τμήμα την εβδομάδα που μας πέρασε.

Η αρχή έγινε με το χάλκινο μετάλλιο του Γιώργου Ασπουγαλή στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων του Καζάν.

Ο κολυμβητής μας κατετάγη 3ος στα 50μ πρόσθιο με ατομικό ρεκόρ όπου αποτελεί και ρεκόρ συλλόγου.

Ρεκόρ συλλόγου έκανε και στα 100μ πρόσθιο όπου κατετάγη 9ος ενώ συμμετείχε και στον τελικό των 4χ100 μικτή ομαδική με την Ελληνική ομάδα να κερδίζει την 8η θέση.

Η επιτυχία του Ασπουγαλή αποτελεί την μεγαλύτερη σε ατομικό επίπεδο στην ιστορία του κολυμβητικού τμήματος σε αγώνες σε πισίνα καθώς για 1η φορά κολυμβητής μας κατέκτησε μετάλλιο σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Οι επιτυχίες δεν είχαν σταμάτησαν εκεί όμως και σειρά πήραν οι Παίδες και Κορασίδες που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Οι κολυμβητές μας πρωταγωνίστησαν και κατέκτησαν 6 μετάλλια (1 χρυσό, 3 ασημένια, 2 χάλκινα) συγκεντρώνοντας μια αρκετά καλή βαθμολογική συγκομιδή.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η σκυταλοδρομία 4χ100 μικτή μιξ κάνοντας την έκπληξη με τους Μπαρμπαρούση Γιώργο, Ρίσκο Βασίλη, Δερμεντζόγλου Γεωργία και Χατζηλοϊζου Άννα.

Δύο ατομικά μετάλλια κατέκτησε ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης στα 400 μικτή (ασημένιο) και 200 ύπτιο (χάλκινο) ενώ είχε ακόμα δύο συμμετοχές στους τελικούς των 200 μικτή και 100 ύπτιο. Ο Γιώργος κατέρριψε και το ρεκόρ συλλόγου στα 400 μικτή κολυμπώντας σε 4.37.18 (προηγούμενο 4.39.31 του Γρηγόρη Μαλιτζή από το 2011).

Ένα ασημένιο και ένα χάλκινο είχαμε και από την Άννα Χατζηλοϊζου στα 50 και 100 ελεύθερο αντίστοιχα πετυχαίνοντας σπουδαίες επιδόσεις.

Ασημένια ήταν και η Γεωργία Δερμεντζόγλου στα 100 πεταλούδα ενώ πολύ κοντά σε ένα ακόμα μετάλλιο βρέθηκε και στα 50 πεταλούδα παίρνοντας την 4η θές.Συμμετ5οχή είχε και στους μικρούς τελικούς στα 100 ελεύθερο και 200 πεταλούδα.

Στον τελικό των 100 ύπτιο βρέθηκε η Άννα Καραϊσκου κερδίζοντας την 6η θέση ενώ συμμετείχε και στους άλλους δύο μικρούς τελικούς του υπτίου.

Σε μικρούς τελικούς και οι Ρίσκος Βασίλης και Μαριόγλου Μυρτώ πετυχαίνοντας πολύ καλές επιδόσεις. Ο Βασίλης συμμετείχε και στον τελικό των 400 μικτή αλλά στάθηκε άτυχος καθώς ακυρώθηκε.

Συμμετοχή σε τελικούς είχαμε και από τις σκυταλοδρομίες των 4χ100 μικτή ΚΑΙ 4χ100 ελεύθερο Κορασίδων με τις Καραϊσκου, Μαριόγλου, Δερμεντζόγλου, Χατζηλοϊζου (5η και 8η θέση), την 4χ100 ελεύθερο μιξ με τους Μπαρμπαρούση, Κωνσταντίνου, Δερμεντζόγλου, Χατζηλοϊζου (6η θέση).

Στους αγώνες συμμετείχαν δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό και οι Ναβροζίδης Ταξιάρχης, Σαββαπετράκης Ανδρέας, Καπαντζάκης Γιάννης, Ζωγραφάκη Αλεξάνδρα, Σαπάνη Ζωή, Σιώμου Μάγια και Σιαχούδη Ηλιάνα ενώ η ατυχία χτύπησε την πόρτα της κολυμβήτριας μας Μαριάννας Μασούτη καθώς την τελέυταία στιγμή της προέκυψε ένα πρόβλημα υγείας και δεν κατάφερε να συμμετέχει.

Περαστικά Μαριάννα και γρήγορα κοντά μας.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά.

Την σκυτάλη παίρνουν οι μικρότεροι καθώς ακολουθούν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των Παμπαίδων και Παγκορασίδων.