Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ασπουγαλής στα 50 πρόσθιο!!!


Για πρώτη φορά στην ιστορία του κολυμβητικού Ηρακλή, ένας αθλητής του κατακτά χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών.
Ο λόγος για τον Γιώργο Ασπουγαλή, ο οποίος με χρόνο 27.82 (ρεκόρ Ηρακλή) τερμάτισε πρώτος στα 50μ πρόσθιο γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομα του στον κυανόλευκο σύλλογο. Ο χρόνος του τον κατατάσσει στους κορυφαίους Έλληνες κολυμβητές όλων των εποχών.
Είχε προηγηθεί την Τετάρτη το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ πρόσθιο με χρόνο 1:02:39ο. Τέταρτη θέση για την σκυτάλη mix μικτή με τους Ασπουγαλή - Μπαρμπαρούση - Δερμεντζόγλου - Ραυτοπούλου . Μεγάλη επίδοση για τον Μπαρμπαρούση Γιώργο στα 400 μ μικτή ατομική με 4:32:87 (στην κατηγορία των εφήβων του έδινε το χρυσό μετάλλιο) και ρεκόρ ΗΡΑΚΛΗ .
Πανευτυχής, ο σπουδαίος αθλητής του Ηρακλή, Γιώργος Ασπουγαλής, δήλωσε στο www.iraklis-swimm.gr:
«Δεν ξέρω πραγματικά τι να πω. Δεν το πίστευα, δεν είχα καλό προαίσθημα. Έγινε όμως να είμαι ο πιο γρήγορος. Όταν μου είπε ο προπονητής μου ο Μίλτος ότι ο δεύτερος κολυμβητής στην Αθήνα ήταν πίσω ένα κλάσμα, απλά δεν το πίστευα. Χάρηκα πολύ, δεν το περίμενα. Είναι μία σημαντική επιτυχία, θα έχω να το λέω. Έχω ξεκάθαρα πλέον στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε για αυτό. Στα 100 μέτρα έδειξα τι μπορούσα να κάνω με το ασημένιο μετάλλιο. Το να είμαι ο καλύτερος κολυμβητής στην ιστορία του Ηρακλή με κάνει να θέλω να συνεχίσω έτσι και χαίρομαι που κάνω περήφανους όσους νοιάζονται για μένα. Το αφιερώνω στη μητέρα μου που τραβάει το μεγαλύτερο ζόρι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές μου και τον Ηρακλή, χωρίς αυτό δεν θα είχα κάνει τίποτα. Εύχομαι αυτός ο πανελλήνιος τίτλος να δώσει μία χαρά στον πληγωμένο κόσμο του Ηρακλή».
Από την πλευρά του ο αρχιπροπονητής του Ηρακλή, Μίλτος Χαλκιάς δήλωσε: «Είναι ο πρώτος αθλητής μας που βγήκε πρώτος στους άνδρες. Γράψαμε ιστορία. Ο χρόνος του τον κατατάσσει στους κορυφαίος Έλληνες όλων των εποχών στα 50μ πρόσθιο. Θα μπορούσε να κολυμπήσει και καλύτερα στα 100μ αλλά η ελλιπής προετοιμασία λόγω καραντίνας του το στέρησε. Αποφάσισε να μείνει μέχρι τον Ιανουάριο στην Ελλάδα για να προπονηθεί υπό τις οδηγίες μου, στοχεύοντας σε μία πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευελπιστούμε στο μέλλον να ακολουθήσουν κι άλλα χρυσά μετάλλια από αθλητές του Ηρακλή».