Αναδρομή Από Το 2000 Έως Το 2008

Το 2000 ο Γιώργος Χουζούρηςεπιστρέφει στην ομάδα ως επικεφαλής προπονητής. Η ομάδα διαγράφει κάθε χρονιά αλματώδη πρόοδο συγκεντρώνοντας ολοένα και περισσότερους βαθμούς και μετάλλια.

 

Το 2001 η ομάδα 4Χ100 ελεύθερο κορασίδων (με τις Σηφάκη, Λώλη,Κοπανά, Θερμού) κατακτά την 1ηθέση σε σκυταλοδρομία για πρώτη φοράΗ Ειρήνη Σηφάκη καταρρίπτει πολλές φορές το πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 και 100 πεταλούδα και συμμετέχει με την Εθνική ομάδα σε Πανευρωπαϊκούς και Βαλκανικούς αγώνες καθώς και σε διεθνή μίτινγκ.

Το 2003 παρουσιάζεται αύξηση των αθλητών. Η ομάδα συγκεντρώνει 201 βαθμούς κατακτώντας την 3η θέση στα κορίτσια.Αποχωρεί από τη θέση του εφόρου ο Δημήτρης Θερμός και τη θέση του παίρνει ο Γιώργος Κοσμίδης συνεχίζοντας το δημιουργικό έργο.

 

Το 2004 εντάσσεται στο προπονητικό δυναμικό ο Μίλτος Χαλκιάς.Η άνοδος για την ομάδα συνεχίζεται καθώς συγκεντρώνει 268 βαθμούς στα πανελλήνια πρωταθλήματα με 17 μετάλλια και την 3η θέση στο σύνολο της βαθμολογίας. Τα πέντε χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι Χαλκιάς Δημήτρης στα 200 πεταλούδα, Γεωργίου Χαράλαμπος στα 100 πεταλούδα, Ζυγούρας Κώστας στα 200 πρόσθιο και Ορτίτζιος Γιώργος στα 100 και 200 ύπτιο.

 

Το 2005 η ομάδα συγκεντρώνει 300 βαθμούς και 19 μετάλλια με τον Δημήτρη Χαλκιά να καταρρίπτει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 πεταλούδα και να γίνεται ο πρώτος κολυμβητής που εντάσσεται στην προεθνική ομάδα. Η ομάδα των νεάνιδων κατακτά την 2η θέση στη γενική βαθμολογία ενώ οι παίδες την 3η.

 

Το 2006 το τμήμα αριθμεί 450 ενεργούς αθλητές και 18 προπονητές σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα παρατηρείται προσέλευση αθλητών από άλλα σωματεία λόγω του θετικού κλίματος και των επιτυχιών του συλλόγου. Η ομάδα συγκεντρώνει 290 βαθμούς. Η ομάδα παίδων κατακτά την 2η θέσηενώ οι νεάνιδες την την 3η. Οι κολυμβητές Βολιώτης Πέτρος, Αραμπατζής Ανέστης και ο Γεωργίου Χαράλαμπος εντάχθηκαν στην προεθνική ομάδα. Η προαγωνιστική ομάδα με προπονητή τον Στέφανο Ζαφειρίου αριθμεί 100 αθλητές.

 Το 2007 είναι η καλύτερη χρονιά για το σύλλογο σε όλους τους τομείς. Στο προπονητικό δυναμικό εντάσσεται και ο Διονύσης Πάπουτσας και ο σύλλογος γίνεται πρότυπο κερδίζοντας την αναγνώριση όλου του κολυμβητικού κόσμου.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα η ομάδα παίδων κατακτά την 1η θέση στη βαθμολογία. Η ομάδα εφήβων κατατάσσεται 2η. Ο Ανέστης Αραμπατζής είναι ο πρώτος κολυμβητής του συλλόγου που κατακτά τέσσερα χρυσά μετάλλια σε ένα πρωτάθλημα ενώ η επίδοσή του 54:90 στα 100 πεταλούδα είναι η τρίτη καλύτερη στην Ευρώπη. Χρυσό μετάλλιο και για τον Χαράλαμπο Γεωργίου στα 200 πεταλούδα στην κατηγορία παίδων. Επίσης η ομάδα κέρδισε στα 4Χ100 Μικτή Ομαδική στις τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες των αγοριών. Συνολικά το τμήμα συγκέντρωσε 22 μετάλλια και 372 βαθμούς. Τρεις κολυμβητές αγωνίζονται με την Εθνική ομάδα, οι Ανέστης Αραμπατζής, Χαράλαμπος Γεωργίου και Γιώργος Ορτίτζιο αγωνίστηκαν στους Βαλκανικούς αγώνες, στους αγώνες Νοτιοανατολικής Ευρώπης και στους αγώνες Μαύρης Θάλασσας. Τον τίτλο του Πανελληνιονίκη φέρουν συνολικά 17 κολυμβητές ενώ συνολικά 34 αγωνίζονται σε τελικούς στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

 

Το 2008 ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, με συνολικά 85 αθλητές (η πολυπληθέστερη στην Ελλάδα) ενώ οι αθλητές Αραμπατζής,Γεωργίου και Χαλκιάς εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες εφήβων-νεανίδων.