Προπονητές

 

 

 

 

 

 

 

 

Μίλτος Χαλκιάς (Αρχιπροπονητής)
Γεννημένος 1 Ιουλίου 1982. Ξεκίνησε την κολύμβηση στα 8 του χρόνια, σταμάτησε το 2002, έχοντας κατακτήσει μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, αποτελώντας και μέλος της Εθνικής Ομάδας με την οποία τερμάτισε στην έβδομη θέση στους Πανευρωπαικούς Αγώνες του 1999. Απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ξεκίνησε να ασχολείται με την προπονητική το 2002. Στον Ηρακλή ως προπονητής από το 2003, κατέχοντας τη θέση του αρχιπροπονητή από το 2012. Έχει κατακτήσει εφτά πρωταθλήματα σε κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων και Age Group και έχει συμβάλλει στην ανάδειξη πολλών κολυμβητών της ομάδας, ώστε να γίνουν μέλη Εθνικών Ομάδων. Μεγαλύτερη επιτυχία το μετάλλιο του Γιώργου Ασπουγαλή στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Εφήβων το 2019. Διετέλεσε συνοδός-προπονητής αρκετών αποστολών Εθνικών Ομάδων από το 2015 μέχρι και σήμερα. 

Παναγιώτης Κοσμίδης (Προπονητής αγωνιστικού τμήματος)
Μέλος του Ηρακλή από το 1994. Σε ηλικία τεσσάρων ετών μπήκε για πρώτη φορά στην πισίνα του Ηρακλή, συμμετέχοντας σε όλα τα πρωταθλήματα αρχικά ως αθλητής και εν συνεχεία ως προπονητής (από το 2010). Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην κολύμβηση.

Τάσος Σαχπαζίδης (Προπονητής αγωνιστικού τμήματος)
Γεννημένος τον Νοέμβριο του 1992, κολυμβητής του Ηρακλή από την ηλικία των ακαδημιών. Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην κολύμβηση, ενώ έχει μεταπτυχιακό στη λειτουργία μονάδων αποθεραπείας και αποκατάστασης.
Κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοικτής θάλασσας, κάτοχος ρεκόρ του Τορωναίου Κόλπου, ενώ είχε συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Εφήβων ανοιχτής θάλασσας, ενεργό μέλος σε όλα τα πρωταθλήματα του Ηρακλή.
Προπονητής του Ηρακλή από το 2012 με διαδρομή στη μικρή πισίνα, στις ακαδημίες και στο προαγωνιστικό τμήμα, ενώ από το 2015 προπονεί την αγωνιστική ομάδα. Έδωσε το «παρών» σε όλα τα πρωταθλήματα ως προπονητής τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Γιώργος Γιουβανούδης (Προπονητής προαγωνιστικού τμήματος)
Κολυμβητής του Ηρακλή από το 2007 ως το 2014, με συμμετοχή σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και σε δύο Εφήβων (2008-2009). Προπονητής του Ηρακλή από το 2010 ξεκινώντας από τη μικρή πισίνα και τις ακαδημίες, ενώ πλέον στο προαγωνιστικό τμήμα. Συμμετείχε και ως συνεργάτης του Μίλτου Χαλκιά στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής το 2015 και σε αυτό του Α
geGroupτο 2016.
Κάτοχος πτυχίου προπονητή Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με ειδικότητα στην κολύμβηση, έχοντας άδεια άσκησης επαγγέλματος. 

Γιώργος Μανιόπουλος (Προπονητής ακαδημιών-προαγωνιστικού τμήματος)
Κολυμβητής του Ηρακλή με συμμετοχή και διακρίσεις σε χειμερινά-περιφερειακά και πανελλήνια πρωταθλήματα. Από το 2013 ασχολείται με την προπονητική στα τμήματα υποδομών, υποστηρίζοντας έμπρακτα τον μαζικό αθλητισμό και τα οφέλη αυτού στην υγεία και στη φυσική κατάσταση όλων των παιδιών. 

Πλούταρχος Λημνιός (Προπονητής προαγωνιστικού τμήματος-μικρής πισίνας)
Σπουδάζει στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, ενώ ως κολυμβητής του Ηρακλή είχε σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ πεταλούδα, το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ πρόσθιο κα το χάλκινο μετάλλιο στα 4Χ100 ελεύθερο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2016 και το χάλκινο μετάλλιο στα 4Χ100 ελεύθερο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2017.
Τη σεζόν 2018-19 ήταν προπονητής μικρής πισίνας και από το 2019 ως και σήμερα προπονητής ακαδημιών και προαγωνιστικών τμημάτων. 

Κατερίνα Ζάντου (Προπονήτρια ακαδημιών)
Γεννημένη στις 24 Σεπτεμβρίου 1994, σπούδασε Νηπιαγωγός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ως κολυμβήτρια ξεκίνησε στον Άρη συμμετέχοντας σε όλους τους Πανελλήνιους αγώνες προαγωνιστικών και αγωνιστικής ως το 2008, κατακτώντας αρκετά μετάλλια. Ως πολίστρια του Ηρακλή έγραψε ιστορία κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Νέων Γυναικών το 2012 στο Περθ της Αυστραλίας, ενώ είχε προηγηθεί η πρώτη θέση στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα το 2011 στη Μαδρίτη με την Εθνική Νεανίδων. 
Σε συλλογικό επίπεδο, τερμάτισε δεύτερη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2011, τρίτη το 2013 και το 2014. Προπονήτρια στον Ηρακλή από το 2014, αρχικά στην παιδική πισίνα ως το 2015 και μετέπειτα στις ακαδημίες.

Γεωργία Αποστόλου (Προπονήτρια προαγωνιστικού τμήματος)
Γεννημένη το 2001, σπουδάζει στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης. Σε ηλικία εφτά ετών ξεκίνησε να κολυμπά με το σκουφάκι του Ηρακλή, καταφέρνοντας να γίνει η μικρότερη αθλήτρια του συλλόγου που αγωνίστηκε με την Εθνική Ομάδα. Πέμπτη θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες, τέσσερα πανελλήνια πρωταθλήματα και πολλές συμμετοχές σε τελικούς, οι κορυφαίες διακρίσεις της. Από το 2019 προπονήτρια του Ηρακλή στο προαγωνιστικό τμήμα, συνεργάτιδα του Γιώργου Γιουβανούδη στο Εθνικό Κολυμβητήριο. 

 
Ναβροζίδης Στέλιος (Φυσιοθεραπευτής)
Ο φυσιοθεραπευτής του Ηρακλή με τα μαγικά χέρια. Ακολουθεί την κολυμβητική ομάδα από το καλοκαίρι του 2000 και βρίσκεται πίσω από κάθε επιτυχία της.